Sorg, Japan och olyckor.

Sorg innefattar mycket.
Efter att ha läst detta inlägg hoppas jag att både ni och jag blir klokare om hur man övervinner sorgen tills att allting går åt rätt håll igen.

Sorg innebär väldigt mycket som jag skrev och ingen har rätt att säga att något är mer eller mindre rätt att sörja över.
Olika människor sörjer över olika saker. Sörja över att ett liv tagit slut är helt okej och normalt och ingen kan säga att de är mer okej att sörja över människor än över djur.

Ibland händer det ofattbara och hur gör vi då?
Olika människor bearbetar det olika helt enkelt.

Vissa öppnar sig och pratar av sig för alla som vill lyssna medan vissa väljer att prata ut med en eller några få speciella personer. Sedan finns det en tredje "typen" som inte vill prata om det alls utan hålla det inom sig och bearbeta det bit för bit.

Lite tips för alla, vilken "typ" ni än tillhör är att försöka få ur sig sorgen på ett eller annat sätt. Lyssna på favorit musiken. Eventuellt har man svårt att gråta fastän man vill, lyssna då på en sorgsen låt, lyssna på texten.

Kanske då faller tårar som länge velat komma ut, kanske då kan du prata med någon. Bara få en kram om det är det som behövs.


Alla vill inte gråta, alla vill inte prata, alla strävar inte efter att nå till den punkten att man klarar och vill prata med någon. Då är det bara att säga det till folk runtomkring så slipper man de där jobbiga smsen "Jag finns för dig, vill du prata?" m.m.
Det är bara att acceptera och jag lovar att om ni säger det så kommer folk tillslut låta bli att försöka.

Det kan även vara underbart att köpa en stor godispåse och tillbringa en kväll med någon som står än nära. Eller bara gå ut och ha en rolig kväll. sysselsätta sig!
Andra vill bara vara själva, se en film. Det är också ett sätt att bearbeta.

Eventuellt passar det vissa att skriva av sig i en blogg, dagbok, i ett sms m.m.


Sorg innebär absolut inte bara detta jag precis skrivit om men med tanke på all sorg som människor känner runt omkring i världen känner just nu tänkte jag att detta passade.
Japan har det tufft, alla invånare får gå in i en gymnastiksal för att kolla på lik som ligger på rader för att se om det är dess vänner, slätingar, familj.

Ännu en anledning till detta inlägg är den sorg som folk i min ålder känner just nu. Efter denna otroligt hemska olycka som involverade 4 tjejer samt ett äldre par utanför bollebygd/Hindås.
Yterligare en är angående killen som också den senaste veckan gått bort och hela min facebook pryds av "vila i frid".

Jag är tacksam för att jag inte känt någon i Japan samt någon av dessa tjejer i bollebygd/Hindås
men blir ledsen då man tänker på alla dessa människors nära och kära. Och ja det rinner tårar även på mig över att se hur folk lider.


Kärlek, kramar och omtanke sänder jag nu till alla människor vars nära och kära lider ! <3


Det kommer gladare dagar, se framåt. <3

Ett larvigt inlägg om kärlek

Ja hörni kärlek.
Kärlek är inte bara mellan ett par utan även i familj, bland vänner och för eventuella husdjur.

Det är så många som skriver om kärlek och ofta skriver dem om hur otroligt kass den är eller hur otroligt underbar den är.

Ingen skriver någonsin ett inlägg om kärlek som säger att den är någonstans mellan dem två alternativen.

Därför tänker jag göra det nu!

Kärlek kan fortfarande vara kärlek mellan ett par även om det någon dag inte pryds av kärleks sms och tusen kyssar.
Kärlek kan vara att ha en middag färdig till sin partner då den kommer hem efter en lång dag också. Kärlek kan vara att tala om att "den där jackan är faktiskt för liten för dig". Även om de tar hårt först så blir det bättre i slutändan eftersom man i själva verket är snäll och talar om det som sin partner inte ser fastän det är uppenbart. Sen behöver man inte använda dem fulaste orden för att säga det. För då är det inte snällt längre på nåt sätt!
Så kärlek behöver alltså inte synas jämt för allmänheten för att den ska finnas där. Den kan finnas ändå tro det eller ej!

Jag vill även passa på att säga att det är ganska löjligt egentligen att skriva ut "1månad med älsklingen idag, underbaaaart, jag älskar diiiig<3<3"
Varför gör folk så?
Jo för att ha något att komma med antar jag? Något att skryta om och det är oftast ungdomar som håller på så.
Jag har en sak att säga och det är SLIT INTE UT "Jag älskar dig" !!
En sak till, att vara tillsammans en månad, två månader osv ger inget pris! Så varför skrika ut det?
Samtidigt har väl alla gjort det någon gång men man märker på lite äldre dagar att det är onödigt och förhållandet är något för paret inte för allmänheten så varför ska dem behöva läsa uppdateringar på facebook varje månad om att paret klarat sig ytterligare en månad.

Visst årsdagar kanske är kul på så sätt att man eventuellt någon gång, något år skulle skriva "OJ 2 år, tänk vad tiden går fort! :)" eller liknande.

Som sagt ni får inget pris efter 1,5 månader tsm ;) Haha

 

Inte för att blanda in mig själv så mycket men ett exempel var att jag och min respektive glömde båda två av vår 6 månaders dag och har aldrig "firat" en månad tillsammans utan är bara glada att vi har varann. Ett tecken på att man börjar växa upp. Klockrent att båda glömde, men det betyder inte att vi inte är lika kära eller kanske även mer kära än andra par ? Vi trivs lika bra och är lika kära för de, även fast vi glömde bort "vårt datum" :)

Over and out!


RSS 2.0